pulpa z mango

Mrożone owoce mango w formie pulpy

Kulinaria i Jedzenie

Mamy czasami ochotę na coś dobrego, na przykład gdy siedzimy przed telewizorem i oglądamy jakiś film lub serial. Tyle, że gdy jemy coś niezdrowego, to często mamy potem wyrzuty sumienia. Jak więc tego uniknąć? Uraczyć swoje podniebienie czymś, co jest jednocześnie smaczne, ale i stosunkowo zdrowe. Świetnym pomysłem są na przykład mrożone owoce.

Owoce ogólnie są bardzo zdrowe i mimo, że zawierają nieco cukru, to jest to cukier łatwo przyswajalny i energetyczny. Do tego mają jednak mnóstwo witamin, a także minerałów i pierwiastków. No a gdy danego dnia jest za oknem ciepło, to takie owoce w formie zamrożonej są świetnym zamiennikiem tradycyjnych lodów. Generalnie rzecz biorąc, to praktycznie z każdego owocu da się zrobić tak zwaną pulpę. Pyszna jest na przykład pulpa z mango, bo ogólnie mango jest świetnym owocem. Może nieco egzotycznym ale i takim, który już dawno zadomowił się na naszych stołach.

Tego typu smakołyki są także świetne, jeżeli jesteśmy na diecie i mamy zamiar coś przegryźć między posiłkami. Zamiast więc raczyć się tradycyjnymi lodami, z toną sztucznych cukrów, utwardzanych tłuszczy i innych barwników, lepiej zjeść coś zdrowego i naturalnego. Taka pulpa z mango jest więc świetną opcją na deser, gdy dbamy o linię.

Po jej zjedzeniu mamy pełne prawo nie mieć żadnych wyrzutów, a wręcz możemy być pewni tego, że dostarczyliśmy naszemu organizmowi czegoś pożytecznego. Tego typu frykasy możemy zrobić albo samemu, w domowej kuchni przy pomocy owoców i blendera, albo też kupić już gotowe, w zamrożonych, plastikowych pojemnikach różnej wielkości i różnej pojemności, wedle uznania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *